Det første nummer af avisen “Ha-Zevi”

Det her er det første nummer af Ben-Yehudas avis Ha-Zevi fra d. 4 oktober 1884.

Det her er det første nummer af Ben-Yehudas avis Ha-Zevi fra d. 4 oktober 1884. I forsiden (som vises i billedet) kunne man læse om de seneste udenlandske nyheder.

Nyhederne fortæller om Ægyptens økonomiske problemer. Frankrig beskylder England for at være årsag til, at Ægypten stoppede deres glæld til Frankrig.

Desuden står der at krigen i Sudan er ved at lykkes for englænderne, og Hartum er fri af den sudanske/etiopiske hær.

Englænderne har også problemer med Zuluerne i Afrika. De forskellige grupper kæmper mod hinanden, og en af deres mænd blev nødt til at flugte til England for at bede om hjælp i krigen mod Zuluerne.

Problemerne mellem Frankrig og Kina fortsætter, og krigen nærmer sig igen. USA’s repræsentanter prøver at køle situationen. Frankrig snyder og ødelægger kinesiske områder i fredelige tider. Den kinesiske konge advarer, at kineserne er parate til at kæmpe. Russiske krigsskibe står rundt om Kina, og Kina mener at Rusland og Frankrig har en aftale mod Kina.

Og til sidst, parlamentet i Ungarn blev åbnet. Ungarns kejser ankom til festen og talte foran parlamentet. Han talte om fred og antisemitisme, og sagde at han håber at parlamentets medlemmer vil gøre deres bedst for fred mellem folkene og religionerne i Ungarn.